عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

محمد مرندی: اسرائیل نمی‌تواند آسیبی به برنامه هسته‌ای ایران بزند

مشاور هیئت مذاکره کننده ایران تاکید کرد رژیم صهیونیستی توانایی وارد آوردن آسیب جدی به برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران را ندارد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۲ - ۲۹ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 20
کد خبر: ۱۶۴۵۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، محمد مرندی در مصاحبه اختصاصی با شبکه تلویزیونی المیادین، در پاسخ به سوالی درباره تلاش‌ها برای احیای توافقنامه هسته‌ای ایران گفت: دو طرف به توافق بسیار نزدیک هستند و تردیدی نیست که ایرانی‌ها در سطح فنی، توانایی ساخت سلاح هسته‌ای را دارند، اما تصمیم گرفتند سلاح هسته‌ای تولید نکنند و نمی‌خواهند سلاح هسته‌ای داشته باشند.

 

وی گفت: آمریکا در واقع در جایگاهی قرار ندارد که بتواند مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود.

 

مشاور هیئت مذاکره کننده ایران افزود: اوضاع به سرعت در حال تغییر است و جنگ در اوکراین باعث تسریع تحولات در جهان می‌شود، به همین علت، آمریکا باید در سیاست‌هایش در منطقه بازنگری کند و چگونگی تعامل با ایران را یاد بگیرد.

 

مذاکرات رفع تحریم‌ها پس از ماه‌ها گفتگو‌های فشرده به نقطه‌ای رسیده است که اگر آمریکا الزامات شکل‌گیری یک توافق پایدار و قابل اتکا را بپذیرد، توافق نهایی در کوتاه‌ترین زمان حاصل خواهد شد.

 

ایران تاکید دارد که شرط رسیدن به توافق رفع موثر و پایدار تحریم‌ها به نحوی است که انتفاع اقتصادی مردم تامین شود و موضوعی به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران نماند.

 

اما دولت ضعیف جو بایدن که به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیم‌گیری برای بازگشت به توافق هسته‌ای را ندارد، به تاکتیک مقصرنمایی و تعیین ضرب‌الاجل‌های ساختگی متوسل و باعث طولانی شدن روند مذاکرات شده است.

 

جمهوری اسلامی ایران ۲۵ مرداد (۱۶ آگوست) نظرات و درخواست‌های خود را درباره پیشنهادات اتحادیه اروپا درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین ارسال کرد و آمریکا پس از بیش از یک هفته از آن در دوم شهریور ماه (۲۴ آگوست) نظر خود را در این باره به اتحادیه اروپا ارائه کرد. جمهوری اسلامی ایران متعاقبا پاسخ خود را به نظرات آمریکا ارائه کرد، اما کاخ سفید هنوز پاسخی نداده است./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده